Top

  • Business coaching voor de implementatie van je business model

    Je business model in de praktijk

Gefeliciteerd! Samen hebben we in één maand je nieuwe business model ontwikkeld. Nu sta je voor de implementatie. Denk je dat je daar ondersteuning in nodig hebt? Dan kan ik je als business coach helpen bij je volgende stappen.

Aan de slag met je uitgewerkte business model

In de laatste fase van het Business Model in 1 Maand programma hebben we een outline gemaakt van de eerste en belangrijkste implementatiestappen.

Bovendien beschik je nu over een uitgewerkt Business Model Canvas document voor je onderneming: een blauwdruk waarop je steeds weer kunt terugvallen bij het nemen van kleine en grote beslissingen.

Je hebt precies in kaart welke bouwstenen gaan bijdragen aan het succes van je onderneming.

Nu begint het metselen

We zijn vier weken ontzettend intensief bezig geweest met de ontwikkeling van je business model. We zijn van een verzameling ideeën naar een strak omlijnd plan gegaan, een slimme architectuur voor je verdienmodel.

Maar “bouwen” is iets anders dan “ontwerpen”.

In de weken en maanden na het BM1M-programma zul je voor keuzes komen te staan die niet altijd makkelijk zijn. We hebben tenslotte een business model ontwikkeld dat is gericht op substantieel andere resultaten. Dat vraagt soms om drastische maatregelen.

Als business coach kan ik je helpen bij lastige keuzes

Het is vaak een van de eerste vragen die opdrachtgevers aan me stellen als ze in het Business Model in 1 Maand programma stappen:

“Michel, na die maand, kun je me dan ook helpen met de implementatie van dat business model?”

En natuurlijk kan dat. Als business developer en interim manager heb ik veel ervaring opgedaan als sparring partner en adviseur voor ondernemers en directies.

In de rol van business coach kan ik je helpen met:

  • vaste periodieke bijpraat- en bijstuur-sessies: zit je nog op koers?
  • toetsing van nieuwe ideeën: passen ze binnen je strategie?
  • een nuchtere second opinion bij het nemen van belangrijke beslissingen
  • het creëren van draagvlak bij medewerkers en partners

Een business coach die aan een half woord genoeg heeft

Omdat we je business model samen hebben ontwikkeld ligt er een stevige basis onder mijn business coaching: ik ken je bedrijf van haver tot gort – en ik snap ondertussen ook hoe jij als mens en ondernemer in elkaar steekt.

Daardoor kan ik snel schakelen als je om hulp of advies verlegen zit. Je hoeft mij niet alle details uitgebreid uit te leggen. En ik hoef geen dagen na te denken voordat ik je een verstandig advies kan geven.

We lossen het direct op, in een meeting, aan de telefoon of met een paar mailtjes.

Da’s wel zo prettig. En wel zo efficiënt.

Hoe vullen we zoiets in? En wat kost het?

Wat ik vaak zie in business coaching-trajecten, is dat de behoefte aan coaching- en overlegmomenten in het begin wat groter is, en geleidelijk minder wordt. En zo hoort het ook natuurlijk.

Daarom leg ik opdrachtgevers die me als business coach inschakelen niet vast voor grote bedragen of lange periodes.

Ik hou het liever eenvoudig: we maken een reële inschatting van de tijd die je van me nodig denkt te hebben, en op basis daarvan doe ik je een voorstel voor een aan te schaffen urentegoed. Als dat tegoed op is, kijken of het nodig is om meer uren aan te schaffen.

Op die manier weet je qua kosten precies waar je aan toe bent. En van mijn kant kan ik in mijn beschikbaarheid rekening houden met ad hoc en geplande ondersteuning in de implementatie van je business model.

Nieuwsgierig geworden?

Benieuwd wat het Business Model in 1 Maand concept in combinatie met business coaching voor jouw onderneming kan betekenen?

Bel 06 22 67 67 45, mail naarinfo@maradin.nl of stuur me een berichtje via onderstaand formulier.

Ja, ik wil meer weten over jouw aanpak als business coach:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Na verzending van je bericht ontvang je direct een kopie ervan per e-mail. Je kunt altijd rekenen op een snelle (binnen één werkdag) en serieuze reactie en – als het tot een vrijblijvende afspraak komt – een gesprek dat je ongeacht de uitkomst verrassende nieuwe inzichten zal opleveren. Uiteraard behandel ik alle informatie die je me verstrekt strikt vertrouwelijk.