Top

 • Business Model Canvas training

  In één dag een reuzensprong maken

Vind je het moeilijk om strategisch naar je bedrijf te kijken? Wil je een verdienmodel ontwikkelen dat verder gaat dan wishful thinking? Het Business Model Canvas is hét instrument om alle puzzelstukjes op de juiste plek te laten landen. En in mijn Business Model Canvas training leer je hoe dat instrument optimaal kunt gebruiken.

In mijn Business Model Canvas training leer je in één dag hoe je gericht en doelmatig met deze methodiek aan de slag kunt, maar maken we ook meteen de eerste slagen wat betreft de invulling. Tijdens deze intensieve dag vol eye openers ontdek je stap voor stap hoe je ideeën structureert én nieuwe ideeën genereert, zodat je grote stappen kan maken naar een slimmer verdienmodel.

Een Business Model Canvas training speciaal voor ZZP-ers en MKB-ers

Veel ZZP-ers en MKB-ers hebben hun business model ooit uitgewerkt op de achterkant van een bierviltje – of zelfs alleen maar in hun hoofd. En dat is prima. Het starten van een kleine onderneming vraagt meestal niet om een groot “masterplan”: gewoon je mouwen opstropen en aan de slag gaan kan ook perfect werken. Niet lullen, maar poetsen.

Toch komt er voor veel ondernemers een moment dat ze een volgende stap moeten zetten. Dat ze zaken gestructureerder in kaart moeten brengen. Dat er nieuwe ideeën nodig zijn om het bedrijf naar het volgende niveau te brengen. Of – in een minder positief scenario – om te voorkomen dat het bedrijf stokt in zijn groei of zelfs achteruit gaat.

Dat is vaak lastig.

Als drukke ondernemer is het niet makkelijk om met een helicopterview naar je bedrijf te kijken. Je schudt de dagelijkse realiteit – je klanten, je producten, je prijzen, je concurrentie – niet zomaar van je af. Het is daarom moeilijk om afstand te nemen en vanuit andere, nieuwe invalshoeken over je bedrijf na te denken. Je zit al snel meer van hetzelfde te bedenken.

Het Business Model Canvas zet je op scherp – en dat doe ik ook

Het Business Model Canvas is een bewezen methode die je helpt om je denkwijze te “resetten”. Grote en bekende bedrijven hebben er hun succes aan te danken: het is een van de meest populaire methodes om op een snelle en gestructureerde manier tot een beter business model te komen.

Het Business Model Canvas doet niets af aan je eigen creativiteit als ondernemer. Sterker nog, als je het goed gebruikt zul je ideeën krijgen waar je eerder nooit aan gedacht zou hebben.

Ook is het op deze manier ontwikkelen van een verdienmodel niet voorbehouden aan grote bedrijven: eenmanszaken en kleine bedrijven kunnen uit het Business Canvas Model net zoveel rendement halen als “de grote jongens”.

Maar net als elk gereedschap moet je het Business Canvas Model wel goed gebruiken.

En dat is waar ik je bij help tijdens mijn eendaagse training.

In mijn Business Model Canvas training training leer je:

 • De basisprincipes van het Business Canvas Model
 • Hoe dit model je helpt met een 360° benadering van je verdienmodel
 • Hoe je alle “moving parts” van je bedrijf glashelder in kaart brengt
 • Hoe je de precieze waarde van jouw bedrijf voor je klanten ontrafelt
 • Hoe je scherp krijgt voor welke waarde je klanten echt bereid zijn te betalen
 • Hoe je de externe factoren definieert die van kritisch belang zijn voor je groei
 • Hoe je alle krachtenvelden binnen en buiten je bedrijf overzichtelijk visualiseert
 • Hoe je onderscheid maakt tussen kosten die wel of geen bijdrage leveren
 • Hoe je ontdekt voor welke doelgroepen je het meest kunt betekenen – en hoe die doelgroepen jou op hun beurt kunnen helpen in je bedrijfsdoelstellingen

Denken en werken volgens de principes van het Business Canvas Model vraagt wat schakelwerk. Je zult soms over bepaalde ingesleten denkpatronen heen moeten stappen. Dat is normaal – en precies wat we tijdens deze dag willen bereiken. Want een nieuw en innovatief business model ontwikkel je niet door voort te borduren op oude ideeën. Nieuwe plannen vragen om nieuwe ideeën – en ik ga je daarbij helpen.

Ja, er zijn meer Business Model Canvas trainingen

Maar mijn Business Model Canvas training is anders dan andere trainingen op dit gebied. Bij mijn training zit je namelijk niet in een groep met andere ondernemers of managers: jouw bedrijf is de enige deelnemer aan de training.

Dat biedt de volgende voordelen:

 • Alle tijd en aandacht gaat naar jou: je hoeft niet te luisteren naar antwoorden op vragen van deelnemers uit branches die niets met jouw business te maken hebben.
 • We kunnen voortdurend en direct schakelen tussen de theorie van het Business Canvas Model en jouw praktijk. We brengen je huidige business model in kaart binnen de kaders van het canvas en gaan schuiven met de onderdelen.
 • We kunnen een belangrijk deel van de dag besteden aan de vragen die je hebt rond de ontwikkeling van jóuw business model: aan het eind van de dag loop je naar buiten met een basis waar je op verder kunt bouwen.
 • Door het 1-op-1 karakter van de training maken we grote stappen maar kunnen we ook even afremmen als dat nodig is: de snelheid stemmen we af op jouw leerbehoefte en vragen.
 • Naast trainer ben ik ook business coach en business developer: je kunt dan ook rekenen op veel gerichte en creatieve input die je verder zal helpen bij de uitwerking van je business model.

Wat kost de Business Model Canvas training

De Business Model Canvas training kost 1.275 euro excl. BTW.

Daarvoor krijg je:

 • Een volle dag 1-op-1 training in de ins & outs van het Business Model Canvas
 • Gecombineerd met concrete eerste stappen richting je nieuwe business model
 • Kennis die op jouw actuele én gewenste business model wordt geprojecteerd
 • Een stevige basis om na de training je business model zelf uit te werken
 • Een digitale versie van je business model outline waar we aan hebben gewerkt
 • Het boek “Business Model Generatie” van Alexander Osterwalder en Yves Pigneur
 • Locatie, lunch en versnaperingen zijn voor mijn rekening

Iemand meenemen? Geen probleem

“1-op-1” wil niet zeggen dat je niemand mee mag nemen. Neem bijvoorbeeld gerust een belangrijke medewerker mee, een zakelijke compagnon of een vertrouwenspersoon. Je betaalt hiervoor géén extra trainingskosten. Dit kan tot 2 extra personen. Wil je een training voor een team of grotere groep? Neem daarover dan even apart contact met me op, dan maak ik graag een voorstel op maat.

Een training boeken of meer informatie?

Wil je een trainingsdatum reserveren of heb je vragen over de training? Bel gerust (06 22 67 67 45), stuur een mailtje naar info@maradin.nl of maak gebruik van het formulier hieronder. Je krijgt altijd snel een reactie.

Ja, ik ben geïnteresseerd in de Business Model Canvas training:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Na verzending van je bericht ontvang je direct een kopie ervan per e-mail. Ik reageer snel (binnen één werkdag). Uiteraard behandel ik alle informatie die je me verstrekt strikt vertrouwelijk.